Het boek She dressed slowly (2023) bevat een selectie van twintig jaar werk van Hinke Schreuders, en geeft zo een dwarsdoorsnede van wat ze in die periode maakte. Beginnend bij haar recente werk wordt de kijker mee terug in de tijd genomen, tot aan Schreuders' eerste geborduurde werken uit 2003. Een en ander wordt toegelicht in een essay door Robbert Roos, directeur Kunsthal kADE, die het in een kunsthistorisch perspectief plaatst en laat zien waar de rode draad loopt. Daarnaast geeft Hinke Schreuders haar eigen kijk op het werk, in een interview over haar werkwijze en thema's.


Typografisch vormgever Caroline de Lint maakte het ontwerp. Samen met Hinke Schreuders bedacht zij een linnen boekomslag, waarop in blauw en wit garen de titel is geborduurd. Het binnenwerk op mat papier toont Schreuders' werken, close-up details daarvan, en een aantal tentoonstellingbeelden. De teksten over haar werk staan bij elkaar in een katern aan het eind van het boek, gedrukt in zilver op donkerblauw.


De titel van het boek, She dressed slowly, is ontleend aan een serie werken die Hinke Schreuders baseerde op zinnen uit de roman l'Histoire d'O. Hij verwijst behalve naar de vrouwen in haar werk ook naar de gelaagdheid ervan, en de traagheid die inherent is aan het maakproces.


She dressed slowly [geborduurde hardcover, 164 pagina's] is hier te bestellen >>.

© 2023 hinke schreuders, all rights reserved.